Meten is weten

Ik ben een man van de praktijk en hou van mensen met een mooie visie en een praktische kijk op het leven.

Vandaag was er een timmerman over de vloer om onze schuur te isoleren. Ik ga dan altijd even lullen als er iemand bij ons aan het werk is. Dat vind ik zo mooi.

Op een gegeven moment zie ik hem een vensterbank (plank) tussen het kozijn monteren. Ik zeg tegen hem: “Die past echt perfect.”

Ja, zegt de timmerman: “meten is weten” en voegt er direct aan toe: “Maar daar wordt ook de meeste tijd aan versleten.”

Kijk dat bedoel ik nu. Geweldige uitspraak toch?

Als je top wilt presteren in jouw vakgebied dan moet je goed nadenken over de strategie die je wilt toepassen. Alles is maatwerk. Het meeste werk zit hem altijd in de voorbereiding.

Maar… Als je die voorbereiding secuur doet en er liefde in stopt, dan heeft dit zo’n enorm positief effect op het eindresultaat.

Investeer dus in je voorbereiding. Wat je business ook is, voor wie je ook werkt: meten is weten, daar wordt de meeste tijd aan versleten… Juist dit meten zorgt voor een productieve werkomgeving die het fundament vormt voor een geweldig eindresultaat.

Zo… Weer een mooie uitspraak van een timmerman geleerd. 🙂

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram