Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Maak een shit-wishlist

Hoe vaak heb jij je al geërgerd aan kapotte dingen in je huis? En hoe vaak heb je wel niet dingen uitgesteld die goed voor je zijn?

Ergernis is een energie die je moet zien te voorkomen. Ergernis draagt niets bij aan de kwaliteit van je leven. Je een keer ergeren omdat de kapstok van de muur is gevallen is normaal toch? Dingen gaan nu eenmaal kapot. Maar jezelf drie maanden later nog ergeren aan diezelfde kapstok… Tja dan houd je de ergernis in stand. Waarom zou je?

Soms hebben we gewoon geen zin in dingen en dan zeggen we: dit doen we volgende week wel. En voor je het weet is het volgende week en is het probleem nog steeds niet opgelost.

Ik wil je uitdagen om een shit-wishlist te maken voor je huis. Deze lijst kun je later ook toepassen op je business. Maak eens 30 minuten vrij om alles in je huis te noteren wat op dit moment kapot is, weg moet of aan verandering toe is.

Loop kamer voor kamer af. Noteer alles. Van een deurklink die los zit tot een lekkende kraan. Schrijf alles op. En misschien heb jij in jouw huis wel helemaal niet genoeg aan 30 minuten. Maak dan net zolang tijd vrij totdat je alles hebt opgeschreven.

Nu je alles op hebt geschreven bekijk je de lijst. Wellicht dat je direct een beter gevoel krijgt, omdat je al een eerste stap hebt gezet om zaken op te lossen.

Vervolgens ga je massaal actie ondernemen. Het maakt niet uit of je de klussen zelf wilt doen of dat je er iemand voor inhuurt. Het allerbelangrijkste is dat er actie ondernomen wordt. Committeer je vervolgens aan de uitdaging om alles binnen twee weken op te lossen. Of misschien een paar weken langer als het echt een enorme puinzooi is...

Let maar eens op wat het met je energie doet, als de dingen in je huis goed functioneren. De Chinezen hebben hier een woord voor: 'Feng Shui'. Dit betekent een zuiver huis dat in balans is en waar de energie lekker kan stromen. Er is niets zo goed voor je energie en innerlijke rust als wonen in een huis dat opgeruimd is en waarin alles werkt.

Ervaar het verschil.

De shit-wishlist kun je ook toepassen op je business.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved