Leiders moeten inspireren niet motiveren

Motiveren komt van het Latijnse woord movere. Het betekent letterlijk bewegen. Motiveren betekent in beweging komen. Inspiratie is een samenstelling van de Latijnse woorden In en Spiritus. Dit betekent inblazing in de geest.

Als leider is het belangrijk dat je met behulp van jouw visie zaadjes plant in de geest van anderen (inspireert), waardoor ze vanuit eigen beweegredenen in actie komen. Als leider kun je geen beweging veroorzaken als een ander daar niet voor openstaat.

Motiveren is een duwende kracht, kost energie en heeft een ‘tijdelijke’ houdbaarheidsdatum. Inspiratie levert daarentegen energie op en is een kracht waar mensen zich door aangetrokken voelen.

Ben jij een leider die mensen motiveert of inspireert?

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram