Jouw potentieel is onbegrensd

Henry Ford deed ooit een uitspraak die tegenwoordig als een wereldberoemd citaat geldt: “Whether you think you can, or you think you can't - you're right.”

Ford doelt met zijn uitspraak op onze mindset. Als je denkt dat je het niet kunt, dan is je mindset afgestemd op ‘niet kunnen’. Als je jezelf dat wijst maakt dan kun je het ook daadwerkelijk niet. En als je mindset is afgestemd op ‘wel kunnen’, dan overwin je weerstanden en realiseer je je doelen. In beide gevallen heb je dus gelijk.

Denk eens na over het woord ‘potentieel’. Wat is dat precies? Heb je enig idee wat dit begrip voor jou betekent?

De enige beperkingen in het leven zijn de beperkingen die we onszelf opleggen. En deze beperkingen komen voort uit een fixed mindset.

Denk vervolgens eens na over je leven, je relaties of je business. Leg jij jezelf op deze vlakken beperkingen op? Heb jij gedachten of diepgewortelde overtuigingen die je remmen of beperken in je doen en laten?

Eén van de belangrijkste dingen in het leven is het leren doorbreken van beperkende gedachten. Dit zijn de gedachten die ons ervan weerhouden om ons beste leven te leiden.

Welke negatieve patronen wil jij doorbreken?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link