Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Je ochtendritueel heeft een enorm effect op de rest van je dag

Ben je iemand die lekker rustig opstart of ben je juist direct met van alles en nog wat bezig zodra je je bed uitstapt? Je zal merken dat je de hele dag achter de feiten aanloopt als je gehaast je dag begint.

Er is niets, maar dan ook niets, zo funest voor je (creatieve) energie en innerlijke rust als het gehaast beginnen van je dag. Doe dat niet. Zet die wekker wat eerder en start rustig op.

Hoe je je ochtend het beste kunt starten is helemaal aan jou om te onderzoeken. Voor mij werkt het goed om iedere dag om 6.00 uur op te staan. Dan ga ik meteen 45 minuten mediteren. Dit heeft een positief effect op mijn energie, mijn innerlijk rust en de rest van mijn dag.

Na de meditatie wordt er een lekker bakje Nespresso koffie gedronken en vervolgens schrijf ik een uur tot anderhalf uur. Tijdens het schrijfproces mag een lekker bakje koffie natuurlijk niet ontbreken!

Rond 8.00 uur ga ik een grote ronde lopen met mijn hond in de bossen. Dit is voor mij een super start van de dag. Het geeft me energie en een fijn gevoel dat ik de rest van de dag met me meeneem.

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved