Je moet de wortel van het probleem aanpakken als je betere resultaten wilt

Als jij een geïnfecteerde wond hebt en je doet daar een drukverband om heen, is het probleem dan opgelost? Nope!

Je zal toch echt antibiotica moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat de infectie verdwijnt. Als je alleen het drukverband aanlegt, dan bestrijd je slechts de symptomen. Waarschijnlijk dat je het bloeden kunt stelpen en de wond kunt beschermen tegen vuil. Maar de oorzaak van het probleem wordt niet opgelost.

In business geldt precies hetzelfde. Als je symptomen aan het bestrijden bent, dan plak je als het ware een pleister op een geïnfecteerde wond. De pleister kan de wond afdekken, maar die zorgt er niet voor dat het probleem is opgelost.

Als je optimaal wilt presteren, dan moet je een meester worden in het oplossen van problemen. En de beste manier om een probleem op te lossen is door het direct bij de wortel aan te pakken.

Welke problemen weerhouden je er momenteel van om door te groeien met je business? Blijven deze problemen aanhouden? Dan ben je waarschijnlijk de symptomen aan het bestrijden en niet de oorzaak. Rigoureuze actie is in dit soort situaties vereist. Onderzoek wat de kern van het probleem is en pak de oorzaak aan. Ga rechtstreeks naar de wortel en los het op.

  • Als je een freelancer inhuurt die geen kwaliteit levert, dan is er maar één oplossing: afscheid nemen. Niet gaan lopen klooien. Je betaalt voor expertise en dat moet geleverd worden. Zo niet, hasta la pasta, daar is de deur. Ja, zo zwart-wit denk ik dan. Ik ben immers geen opleidingsinstituut voor freelancers.
  • Als jij tot de conclusie bent gekomen dat je keer op keer niet productief bent, dan heb je de oorzaak van het probleem nog niet gevonden. Als je dit van jezelf accepteert, dan zal je voortdurend achter de feiten aanlopen.
  • Als jij impulsieve beslissingen blijft maken zonder te klankborden met een expert, coach of een vriend dan zal je met regelmaat verkeerde beslissingen nemen.

Als je wilt presteren in business dan zal je jezelf moeten aanleren om problemen snel en effectief de kop in te drukken.

Waar valt voor jou op dit moment de meeste winst te halen? Oftewel: welk probleem moet jij uitroeien om stappen voorwaarts te zetten?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link