Jaartje aan het bloggen

Een jaar geleden maakte ik het commitment om een jaar lang iedere dag te gaan bloggen. Halverwege het jaar heb ik dat contract opengebroken en er 1000 dagen van gemaakt.

Als ik nu terugkijk dan is het jaar voorbij gevlogen, terwijl ik in het begin best wel een beetje bang was voor deze uitdaging.

Maar met de juiste mensen om me heen en effectieve systemen zoals Asana, Google Drive, en schrijfsoftware Ulysses staat het fundament om productief te zijn.

Daarnaast heeft het veranderen van mijn mindset en een uur eerder opstaan (nu 06:00 uur) ook een positief effect gehad op mijn schrijfproces.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die een commitment maakt, zijn of haar grenzen kan verleggen. Het is allemaal geen magie of aangeboren talent. Het is een kwestie van een uitdagend doel stellen, jezelf committeren en stappen voorwaarts blijven zetten.

In een jaar tijd heb ik mijn visie over een hele hoop zaken scherper gekregen. Maar ik ben mezelf er ook zeker van bewust dat er nog veel zaken zijn waar ik mijn visie in kan verhelderen en graag over wil schrijven.

En dat is maar goed ook, want het contract dat ik met mezelf heb, vraagt nog om een commitment van minimaal 635 dagen bloggen.

We gaan het tweede jaar bloggen in.
Waarschijnlijk knipper ik straks weer een paar keer met mijn ogen en schrijf ik een blogpost over twee jaar aaneengesloten bloggen.

Waaraan wil jij jezelf committeren?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link