Intuïtief weten, is weten zonder te weten

Ons concept van ‘weten’ kun je verdelen in twee soorten weten.

De eerste vorm van weten is het weten dat je een beoogd doel uiteindelijk zult halen. Dit weten ontstaat door een onwankelbaar geloof in jezelf en is gebaseerd op de vaardigheden die je bezit. Als je top voorbereid bent, weet je gewoon dat je een fantastische prestatie gaat leveren. Dit weten komt tot stand door consistent en doelbewust trainen. Je vaardigheden zijn zo goed ontwikkeld, dat je overloopt van vertrouwen.

De tweede vorm van weten (intuïtief weten) heeft niets met rationeel weten te maken, maar is puur intuïtief. Deze vorm van weten komt echt vanuit je hart. Intuïtief weten geeft helderheid omtrent keuzes die je wilt maken op het gebied van je relaties, je job of je levensstijl. Dit weten is direct en is altijd op het juiste moment aanwezig.

Een van de grootste uitdagingen in het leven is om je eigen pad te volgen, zonder jezelf gaandeweg te laten beïnvloeden door je omgeving. Het luisteren naar wijze raad van de mensen die het beste met je voor hebben is nooit verkeerd, maar het is jouw leven en het gaat er dus om dat je keuzes maakt die overeenstemmen met jouw innerlijke waarheid.

Er zijn van die fases in je leven dat je weet dat je op het goede pad zit, maar dat je alsnog heftige weerstand ervaart. Het is dan belangrijk om sterk in je schoenen te blijven staan, ongeacht wat de buitenwereld van je denkt. Jij bent de enige die de signalen oppikt die diep binnenin je zitten.

Blijf sterk, mediteer voor een heldere geest, benader het leven met een open hart en ga door de weerstand heen die je op dit moment ervaart. Door te mediteren en door te accepteren wat er op je pad komt, blijf je in contact met je innerlijke waarheid. Het enige juiste antwoord op deze innerlijke waarheid (inspiratie) is door deze om te zetten in actie.

Je weet echter nooit of het leven deze actie ondersteunt en welk momentum er precies zal ontstaan. Het leven zorgt voor feedback en deze feedback ontvang je alleen als je actie onderneemt.

Er ligt voor niemand een complete gebruiksaanwijzing klaar waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je je beste leven moet leiden. Je zult erop moeten vertrouwen dat het leven je op het juiste moment voorziet in wat je nodig hebt, niet eerder en niet later.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link