Inspiratie is voor amateurs

Zit je op inspiratie te wachten? Met wachten kom je niet ver! Wordt het niet eens tijd om je verantwoordelijkheid te pakken en gruwelijk veel actie te ondernemen?

Ik word ontzettend moe van mensen die altijd maar lullen over inspiratie. Inspiratie is een gift van het leven. Het is een creatief signaal dat het leven, de natuur of hoe je het ook maar wilt noemen je geeft.

Ik heb eens een mooi stukje gelezen over een schrijver. Er werd aan de schrijver gevraagd of hij alleen schreef wanneer hij inspiratie had of ook op momenten dat het ontbrak aan inspiratie. De schrijver antwoordde dat hij alleen maar schrijft als hij inspiratie heeft. Maar voegde daar wel aan toe; die inspiratie komt iedere dag om precies 6.00 uur in de ochtend. De strekking van het verhaal is dat je moet komen opdagen om de noodzakelijke arbeid te leveren. Als je dit doet dan komt inspiratie vanzelf.

Jouw job is om actie te ondernemen vanuit de signalen die vanbinnen ontstaan. Als we actie ondernemen zetten we als het ware een poort open die creativiteit laat stromen. Maar je moet het doen. Je moet er voor werken. Bijna alles in het leven wordt je gegeven door moeder natuur. Ons deel van het creatieproces is om de fysieke, emotionele en mentale vermogens aan het werk te zetten. Dit doen we door actie te ondernemen.

Het is belangrijk dat je ‘de momenten’ van inspiratie herkent. Als je een serie op TV aan het kijken bent, kan er zo ineens een spontaan idee ontstaan. Zet jij op zulke momenten de TV uit, pak je je pen en papier en schrijf je het idee uit? Onderneem je direct actie? In het moment dat je inspiratie ontvangt zit enorm veel power. Als je direct actie onderneemt stroomt de creativiteit uit je. Herken je dit moment niet of onderneem je later actie, dan is het momentum weg. De energie stroomt niet meer.

Als jij in je favoriete koffiebar een aantrekkelijk persoon opmerkt dan is dit inspiratie. Het moment wordt je letterlijk door het leven gegeven. De vraag is nu alleen of jij actie onderneemt en hem of haar aanspreekt. Als je geen actie onderneemt is het moment zo voorbij gevlogen. Wie weet was dit jouw potentiële levenspartner die je zomaar de koffiebar uit liet lopen, omdat jij je broek vol scheet om deze persoon aan te spreken. Even later niet gaan klagen dat het leven niet meezit of dat je hopeloos op zoek bent naar de liefde van je leven. Dat is wat amateurs doen. Klagen, zeuren en over van alles en nog wat voortdurend janken.

Stop met het zoeken naar inspiratie. Start met massaal actie te ondernemen en let dan maar eens op wat er gebeurt!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link