Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

In ieder crisis zit en vrucht

Als we terugblikken op een lastige periode uit ons leven, dan zien we vaak pas het complete plaatje. Waarschijnlijk zal je dan tot de conclusie komen dat er in die crisisperiode ook een vrucht zat.

Een vrucht die je aan het denken heeft gezet en je naar een nieuw pad heeft geleid. Het is de start van een periode met nieuwe mogelijkheden. Daarnaast zijn deze periodes belangrijk voor onze persoonlijke ontwikkeling en levenservaring. Het zijn levenslessen die andere mensen waarderen en zorgen voor de mooiste verhalen.

Paulo Coelho deelt in zijn boek Manuscript uit Accra een inspirerend inzicht over de levenslessen die we kunnen halen uit moeilijke momenten:

“En op een dag zijn de moeilijke momenten alleen nog maar verhalen die vol trots verteld worden aan degenen die het willen horen. Ze zullen allemaal eerbiedig luisteren en drie belangrijke dingen leren:

  • Het geduld hebben om het juiste moment van handelen af te wachten.
  • De wijsheid hebben om de volgende kans niet te laten ontgaan.
  • En trots zijn op je littekens.
    Littekens zijn met ijzer en vuur in het vlees gegraveerde medailles en zullen de vijand de schrik op het lijf jagen doordat ze laten zien dat degene tegenover hem over veel gevechtservaring beschikt. Vaak zal het de vijand ertoe brengen de dialoog te zoeken en het conflict te vermijden. Littekens zijn indrukwekkender dan het lemmet van het zwaard dat ze veroorzaakte.”
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved