Ik had nog zoveel willen doen

Een tijdje terug was ik aan het flexwerken bij Seats2Meet op strijp-S in Eindhoven. Ik zat naast twee vrouwen die volop met elkaar aan het kletsen waren. Op een gegeven moment vraagt de ene vrouw aan de ander: ‘Zullen we nog een bakkie doen?’ Waarop de ander reageerde: ‘Nee, helaas geen tijd meer, mijn volgende afspraak is over 15 minuten.' Ze maakte vervolgens een diepe zucht en zei: ‘Ik had nog zoveel willen doen.’

Wat een bullshit denk ik bij mezelf. Hoe kan je nou zeggen dat je nog zoveel had willen doen? Het laatste uur ben je alleen maar aan het socializen geweest zonder ook maar een blik op je scherm te werpen.

Als je productief wilt zijn dan moet je gefocust zijn en prioriteiten helder voor ogen hebben. Heb je dit niet, dan raak je voortdurend afgeleid en vind je altijd wel een excuus waarom iets niet gelukt is.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link