Hoe los ik mijn focusprobleem op?

Ik kom regelmatig ondernemers tegen die vinden dat ze een focusprobleem hebben. Ze stellen mij dan de vraag hoe ze dat het beste kunnen oplossen.

Laten we focus eens vanuit een extern en een intern perspectief benaderen. Met externe focus bedoel ik waar je focus naar buiten toe op is gericht. Dus met andere woorden: welke projecten, taken en activiteiten je aandacht vragen.

Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat er een versnippering van je focus plaatsvindt als er veel externe activiteiten zijn die jouw aandacht vragen.

Met interne focus verwijs ik naar de tijdsduur (hoe lang) je je focus kunt vasthouden. Als je begint aan een taak en je bent vervolgens snel afgeleid, dan heb je ook een probleem. Het probleem hier is dat je focusspier niet getraind is met als gevolg dat je je aandacht niet kunt vasthouden.

Als je geen focus hebt of deze niet kunt vasthouden, dan is de impact die je met je energie kunt creëren minimaal. Focus is een cruciaal onderdeel om het beste uit jezelf te halen en daadwerkelijk impact te creëren.

Een extern focusprobleem los je op door prioriteiten te stellen. Dit betekent simpelweg snijden in het aantal activiteiten dat om jouw aandacht vraagt. Een intern focusprobleem los je op door je focusspier te trainen. Dit kan door meditatie of door jezelf zo snel mogelijk te herfocussen als je merkt dat je bent afgeleid.

Als je wilt presteren is het essentieel dat je leert om je focus zowel extern als intern te controleren.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link