Hoe kom ik erachter wat ik nu echt wil?

We struggelen allemaal wel eens in ons leven. Bij ondernemers is dit niet anders. Ook zij kunnen vastlopen en zichzelf afvragen: wat wil ik nu echt?

Een paar tips:

  1. Verzorg jezelf fysiek, mentaal en emotioneel goed. Je moet in de juiste state zijn. De juiste energie is nodig om creatief te kunnen denken. Zorgen dat je goed in je vel zit is daarom altijd het startpunt.
  2. Stel jezelf de juiste vragen. Eerder schreef ik Belabberde vragen produceren belabberde resultaten. Alleen als je jezelf de juiste vragen stelt, zet je jezelf op het spoor van oplossingen.
  3. Brainstorm met anderen. Zij kunnen je helpen om bepaalde zaken in een nieuw perspectief te zien. Deze nieuwe perspectieven creëren namelijk nieuwe werkelijkheden.
  4. Mediteer. Meditatie is mysterieus. Er gebeuren processen binnenin ons die transformatie in gang zetten. Meditatie hoef je rationeel niet te begrijpen, dat kun je ook niet.
  5. Ontdek wat je wilt geven. Met welke talenten, vaardigheden of capaciteiten wil je de wereld om je heen inspireren? Als je je focust op wat je te geven hebt, dan zet je de poort naar vreugde en blijdschap open.

Ga aan de slag met één of meerdere tips en zie wat er gebeurt!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link