Hoe je als ondernemer top blijft presteren door jezelf deze ene vraag te stellen

Hoe kunnen we de dingen beter doen dan dat ze ooit gedaan zijn?

Ondernemen is topsport, meer dan ooit tevoren. Klanten eisen de hoogste kwaliteit, de snelheid van communiceren gaat tegenwoordig sneller dan het licht en het goed werkende businessmodel van gisteren is vandaag achterhaald. De nieuwe generatie medewerkers werkt niet alleen meer voor het geld, maar wil deel uitmaken van een cultuur waarin betrokkenheid en zelfontwikkeling centraal staan.

Zingeving, verbinding en emotionele betrokkenheid staan hierin centraal. Dit alles vraagt veel van een MKB ondernemer.

Ook freelancers ervaren grote uitdagingen. Als eenmansleger zijn ze verantwoordelijk voor alle impactgebieden binnen hun business.

Ook moeten ze tijd vrijmaken om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling en het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk.

Dit alles vraagt veel van zowel MKB-ondernemers als freelancers. Denk aan inspirerend leiderschap, een winnaarsmindset, emotionele intelligentie, een cultuur kunnen creëren waarin sfeer en presteren samenkomen en de vaardigheid om jezelf sneller te kunnen aanpassen dan een kameleon.

Ga je niet mee in de snelheid waarmee de wereld verandert of speel je niet in op de behoefte van je klanten en medewerkers, dan kent je business geen (lang) bestaansrecht. Dit is de keiharde realiteit.

De snelheid waarmee jij als ondernemer leert, is cruciaal in ons huidige tijdperk. Via mijn dagelijkse blog wil ik je inspireren en aanzetten om je visie te onderzoeken en waar nodig bij te stellen. Zelfreflectie en het onderzoeken waar je verbeteringen kunt doorvoeren, wordt een gewoonte en niet iets wat je één keer in de zoveel tijd doet.

Je creëert de norm om de dingen continu beter te doen dan dat ze ooit gedaan zijn!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link