Hoe hard ben jij bereid te werken?

Geloof jij dat je uitzonderlijke prestaties kunt realiseren zonder hiervoor hard te hoeven werken?

Als je antwoord ‘ja’ is, stuur mij dan even een bericht, want dan ben ik erg benieuwd naar je strategie.

Ik ben in mijn hele leven nog nooit iemand tegengekomen die geen hoge tol heeft moeten betalen voor zijn of haar uitzonderlijke prestaties. Mocht deze persoon wel bestaan, dan zou ik graag zijn of haar aanpak willen bestuderen...

Er zijn van die ‘spirituele figuren’ die zeggen dat alles in het leven moeiteloos moet gebeuren. Ik vraag me dan serieus af onder welke steen die lui hebben liggen snurken.

Natuurlijk moet er een balans zijn tussen ‘hard werken’ en ‘hard ontspannen’. Ik ben de eerste die toegeeft dat een dagelijkse boswandeling met Leo mij voorziet van nieuwe energie.

Maar toch zal je al die inspiratie moeten omzetten in arbeid. Anders wordt er niets gecreëerd. Je moet productief zijn als je bijzondere creaties tot leven wil brengen.

Alleen de mensen die geen plezier beleven aan wat ze doen klagen over te hard of te veel werken. De toppresteerders in iedere industrie werken hard voor hun succes. Niet omdat het van iemand moet, maar omdat ze plezier beleven aan het proces. Ze weten dat dit de enige manier is om het beste uit henzelf te halen. Ze zijn benieuwd tot waar ze de grens kunnen verleggen.

Ben jij bereid om de prijs te betalen die gepaard gaat met uitzonderlijk presteren? Het antwoord is ‘ja’ of ‘nee’. Je bent all-in of je bent het niet!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link