Het is beter om van mening te veranderen, dan er nooit een te hebben

Een echte leider durft veranderingen door te voeren op het moment dat zijn visie veranderd. Daarnaast zal hij deze verandering eerlijk toegeven en ook niet te beroerd zijn om toe te lichten waarom hij zijn visie heeft aangepast.

Laatst kwam ik hier een mooi voorbeeld van tegen op de site van VI (Voetbal International). De hoofdtrainer van Liverpool Jürgen Klopp gaf twee jaar geleden aan dat hij het belachelijk vond dat er spelers voor een marktwaarde van meer dan 100 miljoen euro worden gekocht. Liverpool heeft dit seizoen echter zelf ook diep in de buidel getast en Klopp heeft dan ook eerlijk toegegeven dat hij zijn visie op dit vlak heeft bijgesteld.

Hij zei: “Het is beter om van mening te veranderen, dan er nooit een te hebben. Dat getuigt van leiderschap.”

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram