Het is alweer zondag

Vind jij ook niet dat de tijd vliegt?

Iedere week zeg ik tegen mijn vriendin: ‘Jetske, het is alweer zondag.’ Als we dan terugblikken op de week dan zijn we het er beide over eens dat de dagen weer voorbij zijn gevlogen. Niet normaal, hoe snel dat gaat. Het besef van tijd vind ik een raar concept.

Soms ben ik uren met een activiteit bezig en dan lijkt de tijd te vliegen. Soms loopt een activiteit niet lekker en dan lijken 30 minuten ineens drie dagen te duren. Herkenbaar?

In mijn beleving geldt dit ook voor de snelheid waarmee een jaar verstrijkt. Voordat je het weet breekt er alweer een nieuw jaar aan. Als je terugkijkt dan is het jaar voorbij gevlogen. Maar als je ziet hoeveel veranderingen er in een jaar plaatsvinden dan is dit gigantisch veel. Tenminste, als je gigantisch veel actie hebt ondernomen.

Jouw en mijn creatief potentieel kent geen limiet, het is onbegrensd. Liefde geven kent ook geen limiet, je kunt het blijven geven. Jouw en mijn tijd is wel gelimiteerd: het leven heeft een deadline.

Tijd is kostbaar. Je kunt het niet bijkopen en de tijd die verstreken is krijg je nooit meer terug. Het is daarom erg belangrijk om ‘ja’ te zeggen tegen de dingen waar je tijd voor vrij wilt maken en ‘nee’ te zeggen tegen activiteiten die niets bijdragen aan de kwaliteit van je leven.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link