Focus op vooruitgang

Het ‘+1 Concept’ is een effectieve strategie die je helpt om stappen voorwaarts te blijven maken. De strategie is zo simpel dat je denkt: gaat dit me werkelijk helpen? Het antwoord: ja. Voor mij is iets namelijk ‘waar’ als het in de praktijk werkt. Ik pas deze strategie voortdurend toe in mijn eigen leven en ik zie ook dat het +1 Concept werkt bij de mensen die ik coach en het daadwerkelijk toepassen. Een van de mooiste uitspraken van Johan Cruijff vind ik: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt.' Dit geldt ook voor het +1 Concept.

Het +1 Concept is een strategie die zich voortdurend richt op die ene taak die je nu kunt doen zodat je een stapje dichter bij je doel komt. Vaak zijn onze problemen of uitdagingen zo groot dat mensen gefrustreerd raken of verlammen en hierdoor geen actie ondernemen. Het +1 Concept helpt je bij het focussen op die ene taak die nu een kleine verbetering teweegbrengt. Het is een strategie die niet oordeelt over grote of kleine taken of over leuke en minder leuke taken, maar zich volledig richt op ‘die taak’ die nu noodzakelijk is voor de groei van je business.

Het uitgangspunt van het +1 Concept is dat je je altijd richt op vooruitgang en niet op perfectie. Je hoeft het hele probleem niet direct op te lossen. Het enige wat nodig is, is een kleine verbetering. Consistent werken aan kleine verbeteringen leidt op den duur tot een oplossing. Deze strategie is voor iedereen toepasbaar binnen ieder werkveld.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link