Een vlinder heeft een andere belevingswereld dan een rups

Ben jij in je leven wel eens iets radicaal anders gaan doen? Wat was het effect? Kreeg je een totaal andere belevingswereld? Als je wilt veranderen dan kun je veranderen. Je moet alleen wel de noodzakelijke weerstand willen overwinnen die samengaat met veranderen.

Iedere verandering is een transformatie naar een nieuwe werkelijkheid. Vergelijk dit met een rups die de transformatie maakt naar een vlinder. Deze transformatie creëert een hele nieuwe werkelijkheid. Wat is de belevingswereld van een rups? Een tak. Wat is de belevingswereld van een vlinder? De wereld. Nogal een verschil vind je niet?

Nu is het zo dat een vlinder maar één keer ontpopt uit zijn cocon. Maar jij en ik hebben het vermogen om ieder moment door te breken naar een nieuwe werkelijkheid. We zijn niet gelimiteerd tot één transformatie.

Transformaties komen voort uit de vrijwillige keuzes die we maken en soms worden ze ons door het leven opgelegd. Een partner die plotseling overlijdt, een scheiding die je niet ziet aankomen of je grootste klant die opeens geen business meer met je wilt doen. Dit zijn situaties waardoor je in een gedwongen veranderproces terechtkomt.

Transformatie is een combinatie van doelbewuste keuzes maken vanuit je wilskracht en het vermogen hebben om datgene te accepteren wat er gebeurt. Als je vecht tegen de verandering dan creëer je ellende voor jezelf. Heeft de vlinder een keuze om in zijn cocon te blijven zitten?

Kies doelbewust voor een transformatie als je een andere belevingswereld voor jezelf wil creëren en accepteer de veranderingen die bij het leven horen.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link