Drie strategieën om heftige emoties te transformeren

Vrij recent heb ik een techniek met een ondernemer gedeeld die wilde stoppen met roken. Een week later kreeg ik een whatsappje van hem:

“De techniek werkt goed, ik ben inmiddels een week gestopt, maar ik voel irritatie (drang) binnenin me. Maar ja, die zal ook wel weggaan ;)”

Roken onderdrukt een hoop emoties en zodra je daarmee stopt gaan die irritaties naar de oppervlakte komen. Dit is een ‘pijnproces’ waar je doorheen moet gaan. De enige manier uit deze pijn is er dwars doorheen gaan.

De volgende drie strategieën helpen je om met die irritaties en heftige emoties om te gaan:

  1. Sporten
    Sporten is een uitlaatklep. Het is een effectieve strategie om heftige emoties los te laten.

  2. Voelen
    Niet weglopen voor datgene wat je voelt. Zoom in op je gevoel. Stel jezelf vervolgens deze vraag: Hoe voelt irritatie? Door bewust te worden van de irritatie neemt deze in kracht af.
  3. Mediteren
    Meditatie is een wondermiddel. Verblijf in stilte bij datgene wat er zich mentaal en emotioneel binnenin je afspeelt. Meditatie zet een transformatieproces in gang waarin irritaties en heftige emotie niet kunnen overleven.

Als je de strategieën sporten, voelen en mediteren combineert dan heb je krachtige tools in handen om met heftige emoties om te gaan. Je zult een transformatie doormaken.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link