Drie stappen om je doelen kraakhelder te krijgen

Wil je met pijl en boog een doel raken, dan moet je eerst weten wat je doel is. Daarna komt het richten en aanspannen van de boog pas. Deze drie stappen zijn essentieel om je doelen kraakhelder te krijgen:

  1. Wat wil ik?
    Dit helpt je om je doel en je richting te bepalen. In blog Focus op waar je naartoe wilt deel ik een strategie die je hierbij helpt.
  2. Waarom wil ik dit?
    Deze vraag concentreert zich op de noodzaak. Kun je deze vraag helder beantwoorden? Zo ja, dan geeft dat je intrinsieke motivatie om actie te ondernemen of door te zetten in moeilijke omstandigheden.
  3. Wat ga ik doen?
    Deze vraag zet je aan tot actie. Breng die creatieve impuls die diep in je zit de wereld in. Actie is het belangrijkste codewoord. Soms heb je niet direct antwoord op een vraag, maar op actie krijg je altijd feedback. Iets werkt of iets werkt niet. Kom in actie en stuur bij. Dat is hoe zaken gerealiseerd worden.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram