Drie cruciale eigenschappen die je nieuwe medewerker moet hebben

Laatst vroeg een ondernemer aan me: ‘Ronnie, als jij in mijn schoenen zou staan en je zou nieuwe medewerkers willen aannemen, wat zijn dan cruciale eigenschappen waarop je zou selecteren?’ Mooie vraag! Er zijn drie eigenschappen waar ik altijd naar zoek, zei ik. Dat zijn mensen die:

  1. nieuwsgierig zijn om het onbekende te onderzoeken.
    Voortdurend innoveren is voor ieder bedrijf een must. Je hebt ‘hongerige’ medewerkers nodig die willen experimenteren. Het onbekende onderzoeken en jezelf regelmatig buiten je comfortzone pushen leidt tot innovatieve ideeën. Nieuwsgierigheid staat aan de basis van dit alles.
  2. gecommitteerd zijn om grenzen te verleggen.
    Innovatieve producten en diensten komen niet uit de lucht vallen. Nieuwsgierigheid opent de deur naar je creatieve potentieel, maar het is het commitment (doorzettingsvermogen) dat ervoor zorgt dat dit creatieve potentieel ook daadwerkelijk wordt benut.
  3. bereid zijn om samen te werken met anderen.
    Topmedewerkers weten dat ze elkaar nodig hebben om een project tot een succesvol einde te brengen. Kies daarom voor mensen die bereid zijn om het samen met anderen te doen.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram