Deze les leerde ik in het achterhalen van de klantbehoefte (beginnersfout)

Wie ben je zonder je klanten?
Een ondernemer die van alles wil nastreven, maar geen klanten heeft, komt niet ver...

In 2009 werd ik voor de tweede keer als voetbaltrainer ingevlogen in Japan om een team te trainen. Ik trainde daar drie weken een private school van een hoog niveau. Maar na drie dagen belde de manager van het bureau me op en zei: “Ronnie, we moeten even praten, ze zijn namelijk niet tevreden over je.”

Ik werd direct boos. Ik dacht bij mezelf: “ik sta me hier helemaal rot te werken. Vier trainingen van twee uur per dag, werken op een zandvlakte in 30+ graden en dat voor een groep van 80 voetballers.”

Vervolgens stelde ik de volgende vraag aan de manager: “Waarom zijn ze niet tevreden?”

Het inzicht dat ik hieruit haalde inclusief de werkwijze die ik vandaag de dag nog steeds gebruik:

 

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link