Delegeren is een kunst die je moet beheersen als je met je bedrijf exponentieel wilt groeien

Ondernemers vragen mij wel eens: “Ronnie, wat is een belangrijke vaardigheid die ik moet beheersen om met mijn bedrijf flink te groeien?”

Mijn antwoord bestaat dan uit één woord: Delegeren.

Een vraag die ik vaak aan ondernemers stel tijdens een presentatie is: Steek je hand eens omhoog als je met je bedrijf 10 keer groter zou willen zijn dan dat je nu bent.

Bijna altijd gaat het merendeel van de handen dan omhoog.

Vervolgens vraag ik: Laat je handen omhoog als je gelooft dat je 10 keer meer uren kunt maken en 10 keer harder kunt werken dan dat je nu doet.

Alle handen gaan dan direct naar beneden!

Niemand kan 10 keer harder werken of 10 keer meer uren maken als je al 40+ uren per week in je business werkt. Toch zijn er ondernemers die het voor elkaar krijgen om jaar in jaar uit exponentieel te groeien.

Hun geheim: Delegeren.

Het draait allemaal om slimmer werken, want harder werken is op een gegeven moment niet meer mogelijk.

In de blog Er zijn maar twee soorten taken binnen je business, ga ik dieper in op twee soorten taken: taken die je kunt delegeren en taken die je niet kunt delegeren. Als je explosief wilt groeien, dan moet je de kunst van het delegeren beheersen!

Welke taken moet jij leren te delegeren?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link