De “wat als...”, is funest voor je productiviteit

Een van de snelste manieren om te onderzoeken of iets werkt, is door gewoon te experimenteren. Als je de stap niet zet, dan blijven er altijd gedachten in je bolletje ronddwalen zo van: Wat als we dat wél gedaan hadden?

Wat had dat dan opgeleverd?

De “wat als...”, is funest voor je productiviteit. Het is uitstelgedrag en het brengt je nergens. Waar het in je business echt om gaat is dat je daadkrachtig bent en snel onderzoekt of iets werkt. Wat dat dan precies is, dat kun je steeds zelf invullen.

Als dat iets niet werkt dan kun je bijsturen. Je gaat dan onderzoeken hoe je het toch werkend kunt maken. Als dat na verloop van tijd nog niet werkt en je intuïtie zegt: “Nope, dat gaat hem niet worden”, dan verander je van koers. Soms kom je tot de conclusie dat je dan beter de stekker eruit kunt trekken.

Ook als je uiteindelijk dat ene iets niet werkend krijgt is dat een positieve ervaring. Je hebt iets ondernomen en daar feedback op gekregen van het leven (dus geleerd). Op dit moment dient zich een nieuwe mogelijkheid aan. Als de ene deur dicht gaat, dan gaat de andere open. Dat is nu eenmaal inherent aan het leven. Alleen stap je die deur nu met meer ervaring binnen.

Ik wil je uitdagen om zo snel mogelijk te experimenteren met dat ene iets. Stuur bij waar nodig of trek na een tijdje de stekker uit een project. Het is allemaal toegestaan, behalve de gedachte “wat als…” Dat is absoluut niet toegestaan in de wereld van high performance.

Ik wens jou mooie experimenten toe.
Nu even concreet, waarmee ga jij experimenteren?

Succes.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link