De grootste weerstand komt vaak van jezelf

Word je beperkt door omstandigheden die buiten je invloed liggen of beperk je vooral jezelf met allerlei overtuigingen?

Beantwoord deze vraag eens met 100% oprechtheid.

Mijn ervaring is namelijk dat we onszelf veelal beperken met destructieve gedachten. Als we hier last van hebben, dan manage je je innerlijke dialoog niet goed.

Heb je jezelf wel eens de grond in gepraat tijdens een competitieve wedstrijd? Het is niet mijn dag vandaag, het ligt aan de scheidsrechter of mijn tegenstander is te sterk. Dit zijn allemaal gedachten die je uit je kracht halen en weerstand bij je veroorzaken.

In het ondernemerschap geldt dit ook. Als jij je innerlijke dialoog niet managet dan reageer je je emoties op je medewerkers af of je hebt zo’n destructieve houding dat niemand energie van je krijgt. Integendeel zelfs.

Word jezelf bewust van twee soorten weerstanden die je moet overwinnen:

  1. Weerstand die hoort bij het uitvoeren van een taak die je helpt groeien. Dit is natuurlijke weerstand en deze zal altijd aanwezig zijn.
  2. De weerstand die jij met jouw mindset creëert, de onnodige weerstand. Hier moet je zo snel mogelijk afscheid van nemen.

Controleer je focus, laat emoties los, schakel expertise in en communiceer aan de lopende band met medewerkers over oplossingen.

Doe je dit niet, dan zal je zien dat jij zelf de grootste bottleneck binnen je bedrijf bent die de groei remt. Want zeg nu eerlijk, er groeit toch niets positiefs uit een destructieve mindset?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link