Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Controleer je onbewuste impulsen als je serieuze veranderingen wilt doorvoeren

De grootste vijand van het doorvoeren van veranderingen zijn de triggers die uit ons onderbewuste voortkomen. Je wil een gedragsverandering doorvoeren zoals: je eetgedrag of je beweegpatroon veranderen. Vol goede moed stel je jezelf als doel dat je drie keer per week ‘s avonds gaat sporten. Op de dag waarop je zou gaan sporten plof je na het eten neer op de bank en slaat de trigger ‘vermoeidheid’ toe. Je laat je hierdoor leiden en besluit op de bank te blijven zitten.

De kans is groot dat je later op de avond of de volgende ochtend spijt van je keuze hebt. Dit is een voorbeeld van een onbewuste impuls. Als je jezelf hier niet bewust van bent dan gaan deze impulsen je gedrag controleren. Het wordt dan onmogelijk om veranderingen in je leven door te voeren. Dit is waarom zoveel mensen na een tijdje de handdoek in de ring gooien en stoppen met het nastreven van hun doel.

Onbewuste impulsen zijn killing voor je prestaties en doelen die je nastreeft. Deze triggers moet je herkennen en vervolgens de baas zijn. Dit zijn de onbewuste gedragspatronen die je verleiden om dingen te doen waar je later spijt van krijgt. Dit zijn triggers die je kwetsbaar maken als jij je er niet bewust van bent:

  1. Verveling
  2. Eenzaamheid
  3. Boosheid
  4. Stress
  5. Vermoeidheid
  6. Honger 

Ben je toch wel eens gaan sporten, terwijl je voelde dat je vermoeid was? Dan heb je vast ook wel eens ervaren dat als je eenmaal aan het sporten bent de vermoeidheid verdwijnt. Triggers zoals hierboven omschreven zullen er altijd zijn. De vraag is alleen of jij de baas over deze triggers bent of dat zij de baas over jou zijn. Met je wilskracht en een duidelijk doel voor ogen kun je iedere trigger tackelen.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved