Concentratie

Vroeger op de middelbare school zei een leraar regelmatig tegen me: ‘Ronnie concentreer je nu toch eens.’ Tja… maar vertel dan ook iets wat me boeit, dacht ik dan bij mezelf.

Toch is het bijzonder; ik heb veel leraren tegen anderen en mijzelf horen zeggen dat we ons beter moeten concentreren. Maar ik heb op school nooit van ook maar één leraar of lerares geleerd ‘hoe’ ik me beter kan concentreren.

We leren van alles op school. Waaronder giga veel bullshit waar je in het dagelijks leven niets aan hebt. Maar de allerbelangrijkste vaardigheden waar het echt om draait dat leren ze je niet.

Onze mind is het meest geavanceerde systeem op de planeet. Je kunt er mee plannen, organiseren, communiceren, denken, interpreteren, visualiseren, mediteren, focussen, jezelf empathie tonen voor anderen en vele andere zaken. Al deze vaardigheden zijn cruciaal, maar toch wordt er op school weinig tot geen aandacht besteedt aan het ontwikkelen van deze skills. Waarom niet?

Welke job je ook doet en hoe oud je ook bent, investeer in de ontwikkeling van je mentale vaardigheden. Het heeft een enorm effect op de kwaliteit van je leven.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram