Commitment is de kracht die je op koers houdt

Soms vraag ik mezelf wel eens af: Waarom heb ik een commitment gemaakt om 1000 dagen achterelkaar te bloggen? Voor wie doe ik het eigenlijk? Waarom wil ik dit offer brengen?

Dit is een weekje dat het schrijfproces wat moeizamer gaat. Hoofdzakelijk omdat ik met diverse nieuwe projecten ben begonnen die veel focus en energie vragen.

Wat ik merk is dat mijn eigen geest moeilijk doet in deze periode. “Stop er toch mee,” zegt hij dan. Of: “Ga anders wat minder bloggen.” Meestal laat ik hem dan even uitrazen en aanschouw ik het proces. Dat brengt rust en duidelijkheid.

Ik herinner me dan weer wat het bloggen me heeft opgeleverd. Nieuwe inzichten, mooie samenwerkingen en een scherpe visie. Als ik aan die dingen denk, wordt de weerstand die ik moet overwinnen ineens weer draagbaar. Het is de strijd meer dan waard.

In ieder proces zal je te maken krijgen met uitdagingen. Uiteindelijk is het commitment dat je gemaakt hebt doorslaggevend in dit soort situaties. Zonder commitment ben je niet in staat om op langere termijn weerstanden te overwinnen.

Dus voordat je een nieuw initiatief lanceert en je je volledige ziel en zaligheid erin legt, vraag jezelf dan eerst af: Waarom wil ik dit? En waarom is dit project zo belangrijk voor me?

Als je het antwoord op deze vraag weet is de juiste energie aanwezig om door te pakken. Het is dan een kwestie van een keuze maken en niet meer stoppen totdat je je doel hebt bereikt. Hoeveel uitdagingen of weerstanden er ook op je pad komen. Commitment zorgt ervoor dat je op staat als je gevallen bent en doorzet wanneer het moeilijk wordt. Dat is de kracht van commitment.

Waar committeer jij je aan?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link