Breng je talenten in kaart met CliftonStrenghts

"What would happen if we studied what was right with people versus what's wrong with people?"

Het bovenstaande citaat is van Don Clifton. Clifton was een bekend psycholoog en tevens bedrijfsvoorzitter van onderzoeks- en adviesbureau Gallup. Hij heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het vinden van instrumenten waarmee het menselijk potentieel kan worden bevrijd. Het CliftonStrenghts assessment is waarschijnlijk het meest succesvolle resultaat van deze zoektocht. Waar de meeste psychologen kijken naar wat er mankeert aan iemand, legt Clifton juist de nadruk op waar een persoon in excelleert.

CliftonStrenghts assessment
CliftonStrenghts is een assessment dat wereldwijd door meer dan 23 miljoen mensen is ingevuld. Aan de hand van 34 thema’s worden met het CliftonStrenghts assessment je kwaliteiten in kaart gebracht. Deze thema’s zijn in vier categorieën onderverdeeld:

  • Strategic Thinking
  • Relationship Building
  • Influencing
  • Executing

Weten waar je goed in bent en hier vervolgens nog beter in worden is cruciaal voor je persoonlijke ontwikkeling en de impact die je kunt creëren binnen je vakgebied. Op de site van Gallup kun je het CliftonStrenghts assessment kopen. Ik beveel je dit van harte aan, want het gaat je geheid mooie inzichten opleveren.

CliftonStrenghts assessment

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link