Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Blijf kleine stapjes voorwaarts zetten

Op dit moment van schrijven is het herfst.

Ik merk dat mijn lichaam daar aan moet wennen. Het is vroeg donker, het weer is grauw en momenteel zitten we ook nog eens in de tweede coronagolf.

Restaurants en bars zijn dicht, sportvereniging hebben hun deuren gesloten en veel mensen werken vanuit huis.

Het effect van de tweede coronagolf is dat veel ondernemers voor enorme uitdagingen staan. Vragen waar veel ondernemers mee rondlopen zijn:

Hoe houd ik mijn team productief als we vanuit thuiswerken? Hoe houd ik mijn hoofd boven water? Verander ik van businessmodel? Moeten we nieuwe producten ontwikkelen? Ga ik wel of geen nieuwe medewerkers aannemen?

Dit zijn enorme uitdagingen waar we mee geconfronteerd worden en het is erg gemakkelijk om jezelf in zulke tijden neerslachtig of zelfs depressief te gaan voelen.

Toch is er maar één oplossing: Blijf kleine stapjes voorwaarts zetten.

Het leven is voortdurend in verandering en geen enkele situatie is permanent. Dus waar het om gaat is dat je kleine stapjes voorwaarts blijft zetten. Blijf in beweging, onderzoek nieuwe mogelijkheden en voer voortdurend kleine verbeteringen door.

In de blog Focus op vooruitgang, licht ik de strategie van het +1 Concept toe. Het +1 Concept geeft je zowel in goede als in mindere tijden houvast.

Er is maar een weg: voorwaarts!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved