Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Binnen je business gebeuren er iedere dag dingen waarover je je zorgen kunt maken

Er is een groot verschil tussen een probleem waarnemen en jezelf zorgen maken. Problemen zijn er binnen iedere business. Dat hoort nou eenmaal bij het ondernemerschap.

De vraag is alleen: Hoe ga je met deze problemen om?

Ben je in staat om doelbewust in je kracht te blijven staan en aan een oplossing te werken of maak je je voortdurend zorgen? Als je je zorgen maakt, dan heb je een of ander doemscenario voor ogen. Je bent voortdurend bezig met: Wat als…?

Door je zorgen te maken plaats je jezelf uit je kracht. Je wordt als het ware gedomineerd door angst. Dit heeft een enorm negatief effect op je levenskwaliteit, creativiteit en oplossend vermogen.

De kunst is om problemen waar te nemen en tegelijkertijd te werken aan een oplossing, zonder jezelf daarbij zorgen te maken.

Stel jezelf deze vraag eens: Wat draagt jezelf zorgen maken bij aan het vinden van een oplossing?

Waarschijnlijk kom je al gauw tot de conclusie dat jezelf zorgen maken niets, maar dan ook niets bijdraagt aan het oplossen van het probleem.

De enige oplossing is om je bewust te worden van het probleem en vervolgens een plan van aanpak te ontwikkelen om het op te lossen. Levert je plan van aanpak niet de gewenste resultaten op, stuur dan direct bij en verander van aanpak. Doe dit net zolang totdat het probleem daadwerkelijk is opgelost.

Meer kun je niet doen. Mijn ervaring is dat bijna alle problemen opgelost kunnen worden als je onvermoeibaar blijft werken aan het vinden van een oplossing. Focus op vooruitgang.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved