Bang voor het onbekende

Als ik voor elke keer dat iemand meditatie soft, wazig of zweverig noemde een euro kreeg, dan wist ik niet wat ik nu met mijn geld moest doen.

Veel mensen zijn bang voor datgene wat ze niet kennen. Iets afwijzen is het makkelijkste wat er is. Dit vereist geen enkele inspanning en geen enkele vorm van zelfonderzoek. Mensen die altijd maar dingen afwijzen zonder deze zelf te ervaren zijn zombies.

Vijftien jaar geleden was ik al met meditatie aan het experimenteren. Vanuit de voetbal werd toen vaak neerbuigend op meditatie gereageerd. “Meditatie is toch niet meetbaar? Het doet toch niets? Dat kan toch niet werken?”, waren kreten die ik hoorde wanneer ik over meditatie begon. Ach ja, dacht ik dan bij mezelf. Die mensen kijken vanuit een ander perspectief naar de wereld.

Voor alle ongevoelige mensen onder ons die alleen maar in concrete feiten geloven is dit mijn boodschap:

Wakker worden! Je leeft op een bol klei die ronddraait om een loeihete vuurbol. Je begeeft je in een ruimte waarvan je geen flauw idee hebt waar je nou werkelijk bent. En we hebben totaal geen benul van de intelligentie waarmee het universum, jijzelf en alles op aarde wordt bestuurd. Dus zet je bekrompen mindset eventjes opzij en wie weet heeft dit een positieve impact op je leven.

Klinkt wazig hé?

Zo, weer een euro verdiend.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link