Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Amateurs hebben het druk professionals zijn productief

Hoe vaak hoor je mensen wel niet zeggen: ‘Ik heb het zo druk’, wanneer je vraagt hoe het met ze gaat. Eigenlijk willen ze dan zeggen: ‘Ik ben erg belangrijk en iedereen wil iets van me.’ Mijn vraag is altijd: Ben je ook productief? Meestal zie je ze dan fronsen met hun wenkbrauwen gevolgd door zo'n blik van 'wat lul jij nou'.

Iedereen kan het druk hebben. Druk zijn is niet moeilijk. Plan je agenda vol, neem te veel hooi op je vork, zeg te weinig nee, zorg voor een onscherpe focus, delegeer niet, verwaarloos je mentale en fysieke gezondheid en voilà je hebt het druk.

Druk zijn is voor amateurs. Professionals zijn productief en maken ‘shit’ mogelijk. Ze focussen zich op hun #1 taak en volbrengen die. Het boeit ze niet of die taak leuk is of niet leuk. Ze weten dat als ze een stap dichter bij hun doel willen komen ze de taak moeten volbrengen. Ze klagen niet, zeuren niet en maken geen excuses. Ze focussen zich volledig op die ene taak totdat deze volbracht is. Taak volbracht. Nice. Afvinken. Next.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved