Alleen als je geen passie hebt voor wat je doet, praat je over stoppen

Als je nu per direct financieel onafhankelijk zou zijn, zou je dan stoppen met datgene waar je nu je geld mee verdient? Als het antwoord op deze vraag ja is, dan heb je een groot probleem. Dit betekent dat je nu dingen doet die je liever niet zou doen. Je voelt je dan diep ongelukkig.

Ik snap heel goed dat financiële onafhankelijkheid meer vrijheid met zich meebrengt. Waarschijnlijk ga je dingen anders organiseren en je tijd ook anders indelen. Misschien:

  • huur je meer en beter talent in.
  • besteed je meer zaken uit.
  • schaf je betere werkspullen aan.
  • ga je meer reizen.

Maar helemaal stoppen met… waarom zou je dat doen? Wat is dat trouwens: stoppen? Voetbalcoaches Guus hiddink en Dick advocaat zijn zeventigers die nog lekker met hun vak bezig zijn. Praten die over stoppen? De nu 89-jarige Warren Buffet, één van de succesvolste en rijkste beleggers ter wereld, is ook nog lekker aan het ondernemen. Ook hij praat niet over stoppen.

Heb jij een schilder, kunstenaar, muzikant of schrijver wel eens horen klagen dat het zo lang duurt voordat ze met pensioen mogen?

Als jij een leven creëert dat bij je past, dan wil je niet eens stoppen. Dan leef je gewoon je leven totdat je de pijp uit gaat.

Wat voor leven leef jij?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link