Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Absolute zekerheid is een must voor optimaal presteren

In Winnen. Van talent naar topspeler beschrijft Hans van Breukelen een mooi voorbeeld over de absolute zekerheid die Ruud van Nistelrooij uitstraalde tijdens zijn carrière als profvoetballer. Alles wees erop dat Ruud als voetballer voor niets minder dan de absolute wereldtop ging. Leontien Slaats, de vrouw van Ruud, vertelde Hans het volgende:

“Toen ik een relatie kreeg met Ruud was hij al serieus met voetbal bezig. Hij speelde bij FC Den Bosch, maar wist al met 100% zekerheid te zeggen dat hij later bij wereldclubs zou gaan spelen. Ik stond daar toen eigenlijk niet echt bij stil, ook niet bij het effect daarvan op mijn toekomst. Niet dat ik geen vertrouwen in hem had, maar ik kon me niet verplaatsen in zijn denkwereld.”

En inderdaad, via clubs als SC Heerenveen en PSV kwam Ruud uiteindelijk bij de absolute wereldtop terecht — het Nederlands Elftal, Manchester United en Real Madrid. Iedereen die de voetbalwereld ook maar een beetje kent, weet dat er een enorm niveauverschil zit tussen FC Den Bosch en een club als Real Madrid. Toch wist Ruud toen hij nog bij FC Den Bosch speelde al zeker dat hij door zou breken naar de absolute top. Dit was een innerlijk weten, een onwankelbaar geloof.

Wat is jouw doel?
Ervaar jij ook een onwankelbaar geloof in jezelf?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved