4 stellingen waarvan ik heb ontdekt dat ze waar zijn

 1. De kwaliteit van je energie bepaalt de kwaliteit van je leven
  De kwaliteit van je leven staat gelijk aan de kwaliteit van je energie die je in dit moment ervaart. Emoties zoals vreugde, liefde, dankbaarheid en enthousiasme geven een andere levenskwaliteit dan spijt, angst, frustratie en onzekerheid. Jij en ik kunnen onze staat van zijn beïnvloeden en daarmee dus de kwaliteit van ons leven verbeteren.
 2. Creativiteit is een wisselwerking tussen doen en zijn
  Door actief-denken af te wisselen met niet-denken komt er een energiestroom op gang. Een stroming tussen je bewuste denken en je onderbewustzijn. Dit heeft een positief effect op je creativiteit. Wissel daarom geconcentreerd en hard werken af met activiteiten zoals sporten, meditatie of wandelen.
 3. Focus is alles
  Focus is energie. Als jij in staat bent om voor een langere tijd je focus te controleren dan komen zaken in beweging. Om je focus te controleren is het essentieel dat:
  • Je weet waar je je focus op wilt richten.
  • Je in staat bent om afleidingen te weerstaan.
  • Je in staat bent om jezelf snel te herfocussen wanneer je focus is afgedwaald.
 4. Zelfbewustzijn staat aan de basis van een vruchtbaar leven
  Zelfbewustzijn is het vermogen om je eigen gedrag te evalueren. Alleen als je het vermogen hebt om zelfbewust te zijn is het mogelijk om doelbewust keuzes te maken. Maar als je je zelfbewustzijn verliest dan neemt je overlevingsinstinct de controle over. Zorg er daarom voor dat je met je volledige aandacht aanwezig bent in het hier-en-nu.
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link