10 keer productiever werken met voicerecorder

Als ik aan het wandelen ben, dan komt er op den duur altijd inspiratie. Als we onszelf fysiek in beweging zetten, komen we mentaal ook in beweging. Als ik niets met deze inspiratie in het gegeven moment doe, dan mis ik het momentum. Oftewel de kracht en de energie om mijn gedachten op papier uit te werken.

Vandaar dat ik altijd de voicerecorder van mijn Iphone bij me heb. Dit hulpmiddel is voor mij erg effectief om de volgende redenen:

  1. Inspiratie is energie. Als het moment daar is, dan wil je direct kunnen handelen om je inspiratie vast te leggen.
  2. Als je praat spreek je andere delen van je hersenen aan dan wanneer je schrijft. Door te praten breng je een ander soort energiestroom op gang dan door te schrijven.
  3. Als ik achter mijn Macbook zit en de reeds opgenomen voiceberichten terugluister dan heb ik veel sneller een bepaalde boodschap uitgeschreven.

Een voicerecorder is uitermate geschikt om snel en effectief je inspiratie vast te leggen. Het maakt niet uit of je een audiobericht maakt van dertig seconden of van tien minuten. Praat tegen ‘dá ding’ en leg die inspiratie vast, zodat je het later terug kunt luisteren.

Ik hou van wandelen, en doe dit zeker twee uur per dag met mijn hondje Leo. In die tijd leg ik met gemak vijf opnames vast die het fundament van een nieuwe blog of een nieuw idee vormen. Ik daag je uit om dit ook te doen. Neem je gedachten op en schrijf ze later uit.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link